Брза претрага

Добра под заштитом

Вила Светозара Мићовића
Пољопривредни факултет
Зграда водне заједнице у Земуну
Кафана Бели медвед у Земуну
Стара Капетанија
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Get Adobe Flash player
Имамо 56 гостију на мрежи

Уметничка галерија СТАРА КАПЕТАНИЈА

Култура - Галерије

Организација самосталних, колективних, ауторских изложби ликовних и примењених уметника свих генерација у циљу презентације, промоције и афирмације актуелне ликовне праксе. Међуградска и међународна сарадња са галеријама сличних активности.

Галерија је основана 1985. године, оснивач је Друштво ликовних и примењених уметника Земуна са циљем да, као једина галерија градског типа у Земуну и Новом Београду, континуирано организује у току календарске године самосталне, колективне, ауторске изложбе ликовних и примењених уметника свих генерација у циљу информисања публике и промовисања свих актуелних догађања на ликовној сцени града и региона. Такав годишњи програм не фаворизује ни једну ликовну поетику или ликовни израз и пружа увид у широку скалу уметничких догадјања уопште.

У току двадесет година постојања у Галерији је организовано преко 500 изложби. Осим самосталних изложби организују се и традиционалне колективне изложбе ЗЕМУНСКИ САЛОН и ПРОЛЕЋНА ИЗЛОЖБА, као и изложба дечјег ликовног стваралаштва ДЕЛИС. Галерија уступа термин традиционалном МЕЂУНАРОДНОМ ЗЕМУНСКОМ САЛОНУ КАРИКАТУРА, као и многим изложбама струковних удружења уметника. У оквиру галерије постоји стална продајна поставка дела ликовних и примењених уметника

  • Оснивач: Друштво ликовних и примењених уметника Земуна
  • Уредник: Вера Виторовић, историчар уметности
  • Радно време: Радним данима 11.00 -19.00;
  • суботом и недељом 11.00 – 14.00;
  • понедељком не ради

Адреса: Кеј ослобођења 8

Телефон: 011.26.12.023

Е-маил: s.kapetanija@gmail.com