Get Adobe Flash player

ЛЕТО НА ЛИДУ 2012

О Земуну - Вести

У недељу, 1. јула,  постављањем понтонског моста почеће купалишна сезона на Лиду.

Општина Земун је и ове године обезбедила неопходна финасијска средства и потписивањем уговора са Војском Србије обезбедила бесплатан прелаз до плаже Лидо.
Суграђани који воле Лидо и ове године ће моћи да уживају у бесплатном коришћењу сунцобрана.  Биће постављене светиљке како би се мост видео ноћу. Обезбеђена је и градска вода, јер ће преко понтона бити постављено црево, затим тушеви и покретни тоалети.
И ове године, о безбедности купача бринуће се спасиоци , њих пет ће радити од  9  до 19 часова, а бове ће означавати докле може да се плива. Биће ангажована и речна полиција, а саму плажу обилазиће цивилне патроле из Земуна.
О хигијени на Лиду бринуће се посебне службе, а и лекари ће имати свој кутак, где ће се у случају потребе указивати помоћ љубитељима ове плаже.
Током купалишне сезоне на Лиду, која ће трајати до 1. септембарa,  Туристички центар општине Земун наставља са манифестацијом ''Лето на Лиду''. Организатор је предвидео богат спортско-рекреативни програм, попут турнира на песку  и то: у одбојци, рукомету, малом фудбалу, рвању и радионице салсе, зумбе и латино плеса.