Get Adobe Flash player

ГАРАВИ СОКАК СУБОТА 11. АВГУСТ - 21:00

О Земуну - Вести

Гарави сокак је бенд из Новог Сада основан 1982, и једна је од најзнацајнијих војводјанских, српских и југословенских музицких група - свих времена.

До сада су у свет отиснули укупно четрнаест пакетића звучних слика, обојених романтиком и протканих везом тамбурица и гитара. Тим пакетићима, тј. музичким албумима које су издали, успели су до сада да дирну у срца укупно осамнаест милиона двеста четрестри хиљаде и осамсто педесчетри романтичара и занесењака, а и ја исто нешто гледам шта знам, па нису лоши.

Гарави сокак води Бане Крстић, а уз њега су Слободан Тркуља, Зоран Брајовић, Никола Оро, Мирослав Ике, Шери Топлица, Милан Трифуновић, и били су ту и Петар и Зоран Алвировић, али Гарави сокак не чине његови становници него музика која се чује кроз његове прозоре, лавеж кера које се чују преко плота и вриска деце која вијају по дрвећу.То је подневна музика из доба кад је сунце у зениту и зато из те музике сија сунце ведрине које доноси наду. Рањено срце њоме треба превијати двапут дневно, а једном недељно мењати облоге и за месец дана биће ко ново.